TERÖR : Öcalan’ın Bir İsteği Daha Yerine Getiriliyor !

Öcalan’ın ziyaretine âkil insanlardan ve gazetecilerden oluşan bir heyetin gelmesini istemesi üzerine başlatılan çalışma tamamlanmak üzere. İznin çıkması durumunda İmralı’ya gidecek yeni isimler de tek tek belirlenecek!

Terörist başı Abdullah Öcalan, İmralı’da cezadını çektiği süre içerisinde talep edip de gerçekleştirilen yeni bir imkana daha kavuşuyor. Çözüm sürecine daha fazla katkı sağlayacağını öne sürerek İmralı’ya gazetecilerden ve âkil insanlardan oluşan bir heyetin de gelmesini ve onlarla süreç üzerine fkir alışverişinde bulunmak istediğini dile getiren Öcalan’ın bu talebi yakın zamanda yerine getirilecek.

Buna göre çözüm sürecine katkı sağlaması kaydıyla Öcalan, kendisinin belirleyeceği gazeteci ve âkil insan heyetiyle İmralı’da görüşmeler gerçekleştirebilecek. Bunun yanında Adalet Bakanlığı tarafından Öcalan ve İmralı’daki diğer mahkumların akraba ziyaretleri de kademeli olarak artırılıyor.

Bu gelişmeler yaşanırken Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) heyeti bölücü başıyla görüşmelere devam ediyor. Katıldığı bir televizyon programında konuyla ilgili kendisine yöneltilen soruya Başbakan Erdoğan, "Şu anda doğrusu gündemimizde böyle bir şey yok ama ilerde olur mu olmaz mı, dedim ya şartlar belirler, gün ola harman ola… Zaman bunları gösterir" cevabını vermişti.

İddiaya göre Öcalan2ın istekleri Milli Güvenlik Kurulu seviyesinde masaya yatırıldı ve konuya olumlu yaklaşıldı. Öcalan ise geçmişte yaptığı bir açıklamada gazeteci ziyaretlerine izin verilmesi durumunda "Benimle görüşmek isteyen aydınlar konusunda bir önerim olacak. Cengiz Çandar, Hasan Cemal ve Ertuğrul Özkök‘le görüşmek istediğini belirtmişti.

Hükûmet ise İmralı’ya gidecek isimlerin çözüm sürecine katkı sağlayacak isimler olmasını istiyor ve listeyi bu yönde hazırlamayı planlıyor.

Etiketlendi:,

Yorum bırakın

YÜKSEK STRATEJİ TÜRKİYE

strateji, istihbarat, güvenlik, politika, jeo-politik, mizah, terör, araştırma, teknoloji